Ingin Tahu ..

salam & selamat pagi kamurang ? siapa yg prnh cek upt tapi ngetif & lewat priod & seblm ni tk prnh pn lewat dtg priod ? #ingintahu

8 Balas

sya... period regular siap boleh teka hr apa dtg,kalau delay 1 hr pun dh risau teruk dh.cek upt negatif masa tu(hampir 50pcs upt)hampir 3 minggu.gi cek kt klinik siap scan dr bgtau hormon..lg 2 3 hr period.masalahnya,2 minggu lepas tu sy cek upt 6 set sekaligus.semua double line...skrg dh 29 weeks dh🤭

7mo ago

alhmdllah , thniah sis

Hormon tu. Saya period lewat dekat 2 minggu. Check upt negative. Cuak dah sbb rasa macam ada mual sikit 😂hari ke-14, period datang. Hiks Edit: Lepas period sampai, bulan tu saya mmg jaga makan, stress semua. Alhamdulilah next period on time

Saya. Kitaran haid berubah, pengalaman saya lewat begitu dan UPT -ve sebab: 1. bila dah kahwin , lewat 14 hari. 2. Selepas 3 bulan stop pil perancang. Kitaran haid pening lari2 , 😅 Saya anggap proses stabilkan hormon

pernah. jd mcm ni sbb hormon terganggu. mgkn waktu tdo tak betul. mgkn stress sgt or penat sgt bulan tu or mgkn jgk sbb tak jaga pemakanan

Saya masa mula2 planning nak mengandung. Sbb terlalu harap kot. lewat seminggu tp lastnya period🤭. Bulan ke 3 mencuba baru lekat

7mo ago

samaaaaa. exactly sama. lewat seminggu. pastu 3rd cycle baru lekat alhamdulillah 😆

hormon. kdg klu kita makan terlebih gula, atau stress blh kacau cycle period.

pernah.. slalu nye upt x menipu.. period lmbt dr biasanya..

kdg² hormon terganggu tu wak