Saja meluahkan rasa tak puas hati

Salam . Sekadar nak meluahkan . Saya geram betul dengan mak mertua saya . Anak saya no 2 ni baru je 2 bulan lebih . Semalam kami pegi makan pizza hut . Ada dia nak suap piza kat baby saya . Memang lah dia tak suap masuk mulut tapi dia pegi letak piza kat bibir baby . Dia cakap buat rasa rasa . Buat rasa kepala otak dia lah . Saya muka dah lain dah . Nak aje saya marah tapi tulah saya ni menantu . Saya dah cuit kaki suami untuk tegur , tapi dia tengok je mak dia buat kat baby . Haihlah . Masa anak first pun gitu juga . Masa tu anak sulung baru 5 bulan , n kebetulan sambut besday saya , lepastu dia pegi bg minum air sirap kat anak siap suap krim coklat kek kat anak . Memang geram sangat masatu . Eh Tiba semalam dia buat benda sama pegi suap piza kat anak no 2 . Anak sulung dah 2 tahun tak pulak dia suap piza tu . Sukahati dia je nak suap macam macam .takpayah nak cakap alasan kesian baby tgok kita makan . Dah baby tu usus dia tak matang lagi . Dah memang makanan dia hanya susu sampailah umur 6bulan baru boleh makan . Tu pun bukan sembarangan makanan boleh bg . Padahal mak mertua saya tu nurse . Nanti kalau anak ada pape , bukan nya dorg yg kisah . Kita juga ya g kena tanggung . Geram betul . Yg bapa mertua pulak merokok je kerjanya. Lepas merokok nak cium cium baby . Kadang saya sampai fikir nak jauhkan diri keluarga saya dari family mertua buat sementara waktu . Tapi nanti dorg kata apa pulak . Taktau nak cakap camane ngan dorg. Haihh

3 Balas

Cuba elak keluar dgn mil sis. Sy pun ngelak jumpa sedara bt masa skrg