Makanan Yang Sesuai

Salam sejahtera, sya nk bertnya, ank sya usia 9 bulan berat susah nak naik, berat pn dh msuk kotak kuning, ad pnyelesaian x, mohon kongsi pngalaman...

4 Balas

Kalau sy bile anak da xnak makan sy tukar menu dia.. Cth selalu 9 bulan sy kasi nasi lembik n sup je and bile dia xde selera sy masak pasta atau mee.. Alhamdulilah dia suke.. Pastu bykkan bgi dia makan buah2.. Tp time2 ni mmg anak kurang makan sbb da pandai main da makin lasak kan.. Cpt la bdn dia susut.. Hehe

pelbagaikan masakan utk anak...nasi lembik...pasta...mee...kerapkan dia mkan....anak sy alhmadulillah biler pelabagai cara masakan...dia ok n berat naik....

cuba ikut group happy baby food malaysia kat fb,, kat situ ada share pemakanan untuk tambah berat anak²..

sma kita sis.. ibu lain boleh kongsikan pglman tak mcm mna nk atasi??