Kandungan 8 minggu

Salam sejahtera smua. Kndungan saya dalam 7 ,8 minggu dah kurang morning sickness,mual2.. kira ok ke? Sbb kakak saya ckap klau mual,muntah tanda baby sihat. Ni dah kurang mual & muntah.. risau pulak dia ckap mcm tu..

5 Balas

saya first2 tau pregnant rasa pening2 perut senak, masuk week 7/8 memang takde alahn langsung. masuk je 9/10 weeks . haaa amik kau. sampai skrng dh 15weeks pon still alahan . apa2 pon ikut atas individu.

7mo ago

ouh ok baik sis tq sudi share feedback.. sya skrg 12 week.. kadang2 je ada morning sickness..

Sy 8week, sama mcm awak. Masa 5-7 teruk sangat and 8week ni mcm reduce sikit. Perut tak sebu mcm selalu. Bila scan baby and heartbeat okay je. I guess mmg by time alahan tu akan kurang kot?

8mo ago

ok tq info nya sis. moga Allah permudahkan segala urusan kita smpai bersalin ❤️

kakak awak sekolah ke tak pandai pandai jela dia cakap macamtu 😂 takde makna nya alahan tu means baby sihat, kan tu pembawakan mengandung je kalau takde syukur alhamdulilah

7mo ago

huhuhu tulah sis.. dia suka takut2 kan sya.. kita plak dah lah Jenis overthinking.. apa2 pun tq ya sudi share positive feedback

lain orng lain alahannya..so jangan risau sis..saya masa 1st pregnancy takde morning sickness langsung. masuk 7 bulan baru start ada alahan gatal2 satu badan..

7mo ago

ok tq infonya sis.

kandungan sis macam mana sekarang, okay ke? sebab saya punya alahan pun berkurang week 7

7mo ago

kndungan sya skrg 12m alhamdullilah makin kurang morning sickness.. tapi klau pagi2 bau bilik air ke gsok gigi, mmg rasa mual.. tpi syaa tahan je.. sbb dah nak msuk trim ke 2.. rsa bkurang Dari yg trim 1