Kesan darah/coklat.

Salam sejahtera semua... Nk tanya... Minggu lepas doktor anggarkan saya pregnant 6minggu. Tiba2 hari ni ada kesan coklat/darah sikit pada panty... Normal ke..bahaya tak..perlu pergi cek ke klinik tak ?? Saya risau sebab ini baby first.. ?

7 Balas

puan boleh terus ke klinik jika puan sangat risau. kalau ikut pengalaman saya gugur lepas, cairan yang keluar warna dark brown kemudian seterusnya akan keluar ketulan darah kecil, dan darah sikit sikit seperti period. tapi selepas saya mengandung semula, sekali lagi pada week 7 saya keluar light brown, tapi saya watch dulu kalau continue keluar memandangkan saya ada bersama dengn suami malam sebelumnya.

Mggu lps 6w sy bleeding.. Mula kluar spoting coklat then esoknya buang air kecil sekali dgn darah wrna merah.. Terus sy g klinik swasta.. Dr bgthu tu ancaman keguguran bila scan Alhamdulillah kantung masih utuh.. Bykkan bedrest n jaga pemakanan sihat.. Better sis g klinik or hospital je.. Spoting ni bahaya...

sis blh g klinik ye. kalau sy hritu first scan 6weeks dh nmpak baby & heartbeat... sbb bleeding ni antara 2.. samaada implanation atau ancaman keguguran.. bkan nk takotkan sis, sbb nurse sy yg pesan mcm tu, sikit atau byk sila ke klinik segera.. kurang² awal ni doktor blh bg ubat kuatkan rahim.

sy pnh spotting darah skit mse 4weeks cek scan da ad kantung...6weeks tbe ad kua coklat2 sikit dlm bbrp hari..p scan da nmpk janin n jantung...sis pegi la cek...bg sy kalau sikit2 xperlu rsau tp kalau nk lbih dtail trus cek doc...mcm sy excited nk tau?

kena banyakkan bed rest. jangan buat kerja berat². kalau risau better pergi klinik yg berdekatan.

Bleeding tu sis , kalau berterusan baik pergi klinik terus cekk

Kalau ade spotting je terus gi klinik cek