Bayi kecil seminggu dari scan

Salam sejahtera ibu jelita dan bakal ibu2 jelita, disini saya ingin ibu2 berkongsi pengalaman yang sama seperti saya, begini harini saya pergi scan di klinik swasta utk buka buku pink di kk pd minggu depannya, tp doc scan bayi saya usia nya kurang seminggu dari tarikh terakhir hari pertama saya period, iaitu jika ikut tarikh terakhir pertama saya period usia kandungan 9 minggu 4 hari tapi scan usia kandungan 8 minggu 4 hari. Tapi jantung berdegup normal, untuk pengetahuan period saya regular cuma start tahun ni selalu lewat 4 hari kdg2 pernah lewat 8 hari, saya sertakan pic scan sy yg bertanda merah degup jantung baby dan yg kuning pic baby dlm kantung. Terima kasih ibu2 semua 😊🙏

Bayi kecil seminggu dari scan
4 Balas

Samala saya dh 9week 4 hri tpi dilewatkan sminggu, ada juga tnya doktor, dia kata mmng gitu, mesti dilewatkan sminggu, sbb apa tah tk tau la em em

10mo ago

terima kasih puan kongsi pengalaman ,xsangka weeks kita sama dgn situasi yg sama.semoga puan dan kandungan baik2 .😊

contoh if nak buka buku pink , mksd nya baby kita masih 8w lah kan?

awal kehamilan beza size seminggu dua tu normal. mmg kena pantau je

10mo ago

baik ,terima kasih atas perkongsian 😊