Trimester 1

Salam saya trimister 1, perlu tak saya berpuasa ? Sebab ada baca trimester pertama xpayah berpuasa dulu sebab janin sedang membentuk sel sel penting. Boleh share tak experiences

2 Balas

Saya 5w nak masuk 6w dan alhamdulillah buat masa ni dapat berpuasa penuh 5 hari. Sebab saya belum mula alahan dan badan pun okay je larat. Sis boleh cuba dulu, masa bersahur tu makan macam kita biasa makan. Nasi, lauk, buah, minum air secukupnya. Kalau tak larat boleh berbuka.

usahakan bersahur dan puasa dulu. bila rasa bdn xselesa/dehydrated baru berbuka. same goes to every trimester kehamilan dan ibu yg menyusu ank