maggi pedas

Salam.. Saya pregnant 24 minggu.. Boleh ke kalau saya makan maggi pedas giler tu? Sbb saya teringinnn sngt.. Terliur sbb tak makan lansung sejak tau pregnant.. Nak makan takut effect baby ??

4 Balas

Waalaikumussalam. Kalau nak makan, boleh. Tapiiiiiiiiii cukup sekadar untuk MERASA je, bukan untuk kenyang. Banyak benda kita kena korbankan tau masa pregnant ni. Bab makan ni kena jaga sikit. Maggie pedas giler tu bukan awak seorang je akan makan, baby awak pun akan makan sekali. Kesian kat baby. So kalau teringin sangat, boleh.. Tapi, CUKUP SEKADAR SESUDU DUA JE, bagi lepas kat tekak.

Sy mkn jgk sis. Hehe.. Alhamdulillah ank lhir ok.. Mkn utk hilang rsa mngidam tu je.. Jgn byk sgt.. Mnum byk i kosong..

Sebenarnya tidak elok makan pedas2... Tkt effect pda kandungan. Makan sikit bolehlah

Kurangkan mkn pedas. Nanti perut mudah rasa kejang