UPT SAMAR SEBELUM DELAY PERIOD

Salam, saya nak tanya. Soalan agak sensitive ye. Suami saya terbuang dekat dalam. Selepas tu saya cepat2 makan nanas muda memandangkan anak sy masih kecil. Sy saja lah nak cek dan hari ini merupakan hari ke 11 SELEPAS WAKTU SUBUR SAYA JUMPA. UPT menunjukkan samar2. Tapi saya pelik ada ke baru sgt habis period terus detect positive 😅 Ada sesiapa pernah lalui ? Atau itu false result ya ? Dan lagi 1 betul kah kalau bersama sebelum waktu subur bakal dapat baby girl ? Ada sesiapa boleh kongsi2 pengalaman berkaitan 2 soalan saya ni ? Terima kasih.

UPT SAMAR SEBELUM DELAY PERIOD
4 Balas

sy masa ank sulung dri awal preggy sampai habis suka mkn nenas.. nenas muda pun sama, cicah ngn garam 🫠x tau knp obses.. tpi alhamdulillah, xde apa.. doktor ckp pun xde msalah.. tu lgi sy mkn.. msa sy preggy 2bln mkn betik muda jgk, mak sy buat somtam bnyk jgk mkn.. t masa tu x tau preggy.. alhamdulillah xde apa baby sihat.. try sis cuba lgi lps 1 ke 2 weeks.. pasal baby girls sy x pasti..😅 setahu sy tu mitos jee... baby boy or girl sbnarnya atas ayah punya sperm .. detail sy lupa da, hri tu ada bca jgk da lupa 😂

1) nenas bukan punca keguguran awak (boleh baca penerangan ni dkt fb pakar o&g. doctor imelda balchin) 2) boleh cuba repeat test upt selepas 48j. hcg meningkat setiap 48j. kalau betul awak pregnant upt akan makin terang. beli upt jenis high sensitivity mcm dipp&tell. lebih accurate. 3) Tak betul. sebab masa 2nd baby sy BD betul2 masa hari subur sy. kemudian mmg pregnant. dn baby lahir baby girl

bab baby boy ke girl nie, cuma andaian je sis.. sbb org ckp, sperm X (nant jd girl) nie berenang lambat & lmbt mati.. sperm Y (nant jd boy) berenang cpt & cpt mati.. so org suggest klu nk boy, bsama waktu subur, klu nk girl bsama 2-3 hri sblum subur.. sume nye try n error je sis.. klu jd, jd.. klu x.. x jd..

actually benda tu mitos je tp kn wak, klau ikotkan pengalaman sy anak boy memg lekat main time subur, baby girl pulak memg lekat main sblum subur 😂🥰 skrg tgh tgu masa baby girl nak kua ni 🤣