28 week baby besar

Salam, saya nak Tanya siapa ada pengalaman baby berat 1.3kg usia 28 minggu? Kene beranak awal dalam usia berapa minggu ya agak2? Saya ada GDM Kene beranak awal 2 minggu, tapi bila baby besar akan jadi lebih awal ke? So baby akan pre mature ke?

4 Balas

Baby 37week & ke atas dikira baby dah cukup term.. Yes, if baby terlampau besar, memang akan ada risiko utk kena beranak awal.. Bawah 37week dikira baby prem