Check up di KK.

Salam / Hi. Saya nak tanya, kalau monthly check up di kk, memang diaorang tak akan scan unless kita rasa baby ada masalah ke? Sebab masa saya bukak buku pink di kk, doc scan. Then the next month pergi checkup, doc tak scan pun. Normal ye gitu? Please share experience mommies. #fistbaby #firstmum

27 Balas

Normal. Saya pun 4 kali scan di kk. Time buka buku pink, 20w, 28w dan 36w. Ikut kk masing masing. Mmg bukan tiap kali checkup akan scan. Jangan risau. Semoga dipermudahkan hingga selamat bersalin 😊