keliru kiraan trimester

salam, saya nak tanya . harini dah cukup 18minggu, kalau ikut kiraan saya dah 4bulan 6 hari, tapi kenapa dekat chart trimester mostly cakap 18w tu dah masuk 5bulan? saya confius cemana boleh dpt 5bulan.. jadi nya sekarang saya 4 bulan ke 5 bulan🤣

keliru kiraan trimester
2 Balas

kiraan utk pregnant ni beza dari kiraan biasa. so klu org tanya, sy lebih suka ckp dh berapa minggu instead bulan. klu checkup klinik pun misi/dktr akn tny dh berapa minggu

5 bulan