Ikhtiar hamil

Salam , saya nak tanya ada sesiapa tak yang pernah , pergi tasik dayng bunting n mnum air dia dan berjaya hamil ?

13 Balas

Saya dulu mcm mcm ikhtiar. Beli jus apa ntah untuk suami isteri, suami saya layankan je. Beli telur ayam sepapan bagi suami makan separuh masak. Susu kambing fresh beli tak terminum sebab rasa nak muntah bau dia. Saya beli test kesuburan dan test pregnant banyak. Sampai saya tanya kat suami kalau saya tak boleh mengandung mcm mana, dia ok je. Pastu saya pasrah, dah taknak fikir pasal anak. Saya enjoy je, saya cuma ikhtiar urut peranakkan 2 kali, pastu saya rapat dengn anak jiran. Ngam setahun saya pregnant. Orang selalu pesan jangan stress sangat nak anak. Kalau kita stress susah nak lekat. Jadi jangan lah buat bende yang tak sepatutnya

klau percya ramai dh org hmil dik mnum air tu semata-mata..Cuba bnyk doa..mkn mknan brkhasiat..cri wktu sbur..atau mnum air rebusan daun pndan wangi..halia..knyit..serai..Dan gula batu..rEbUs mnum suam²..jgn lupa buat solat hajt..pstu mnum ssu cmpo kurma ajwa..mcm² iktihar bole dik..cma rjin gn tak je..ape² awk kna istiqamah..insyaa Allah cept gn lambt je Allah nk beri..doa yg baik² je..moga Ada rzki awk nti ye dik..

nk zuriat banyak² doa. usaha. sedekah. selebih nye tawakal dan sabar. tu kerja Allah. usaha yg dimaksud jgn melampau² percaya khurafat. usaha yg kena arah mcm jaga pemakanan. klo ada masalah dlaman boleh refer doctor. berurut ke. yg pelik² buang tepi. kita perempuan selagi ada rahim Allah ciptakan mmg boleh mengandung. sabar laaa. Allah akn bg waktu yg betul² sesuai. dia maha mengetahui

Hi sis. Boleh cuba ikhtiar guna madu kacang khalta. Boleh beli di shopee. Harga keras sikit untuk husband and wife tapi saya cuba ikhtiar MasyaAllah baru bulan pertama cuba harini dah dapat double line :’) Semoga ada rezeki yang baik baik buat kita semua amin.

Waalaikumussalam, jgn percaya perkara yg khurafat, boleh merosak kn akidah. Air dh la air laut bnyk bacteria air tk bersih utk diminum, kang elok2 sihat penyakit lain yg dapat 😅

Try follow rawatan Islam al mujahidin Sis, dkt situ selalu ada doa2 untuk ibu ikhtiar Hamil dn ramai dh ibu yg nk hamil ikhtiar di Sana.

Benda khurafat je tu. X payah percaya. Doa je banyak2 mintak ada rezeki zuriat

Kurafat sis jngn percaye.sentiase berdoa dengan allah.

amal pemakanan sihat je..jangan mengarut

Takyah percaya!! KURAFAT