Diet untuk ibu yg menyusu

Salam saya nak bertanya saya 22 hari dlam pantang mummy of 4 sons.. even though skrg saya berpantang anak ke 4, this is my first time dapat breastfeeding baby sampai skrg, dr my previous baby sampai laa yg skrg saya xpernah dapat sokongan untuk bf baby tp this time saya nekad ttap nak bf bby saya.. my mom selalu cakap tiap kali anak minom susu badan mesti dyea akn berak2.. saya down sangat… ada x mummy2 dalam nie bole share diet untuk ibu menyusu dan btul ke bby kalau minum susu badan akan kerap sakit perut 😓😓😓

2 Balas

Normal lah susu ibu buat baby kerap berak even setiap kali menyusu sbb susu ibu mudah hadam. Dan baby juga akan lama tak berak (seminggu sekali dgn susu ibu juga) 👍💐👏👏👏Tahniah puan sbb teruskan penyusuan dgn susu ibu. Penyusuan susu ibu ni ada fiqh nya, ada ilmunya. Boleh join group penyusuan ibu dan follow medsos konsultan penyusuan susu ibu yg bertauliah. Dalam TAPS ni pun ada artikel pasal penyusuan susu ibu. Tak rugi belajar puan. Saya pun ingat dgn kelas antenatal dan baca buku semasa hamil je cukup ilmu penyusuan susu ibu, rupanya luas ilmunya. Happy breastfeeding 😁

2y ago

🌻

xlah sis , atas kita makan juga.kalau kita makan makanan sihat insyaAllah ank sihat. norml je kalau baby berak, yg x normal klau die x berak hehehe , think positif sis. sis makan makann ikut mknan org berpantang je yg sesuai dgn tubuh sis,elakkan mknn pedas bile menyusu 😊

2y ago

Terima kasih ❤️❤️❤️