Berat naik sikit

Salam. Saya first mom. Baru ni checkup anak 3 bulan berat naik sikit sahaja 5.4kg. Last timbang masa 2 bulan 5.1kg . Misi kata normal . Baby saya fully direct bf tk pernah pakai botol. Adakah sebab susu saya drop ye? Macam mana nk tau kalau susu drop

2 Balas

tak. as long as normal, means okay. my son pun naik sikit2 je, haritu naik 200g je. kalau baby dah menyusu sampai burp tu meaning that dia kenyang la. susu ada je tu.

5mo ago

Okay2 tq🩷

sama ank sy nb 3.6kg 1m 4kg 2m 4.4kg 3m 5.2kg naik punya sikit" tapi nurse ckp BMI okay jaa So,puan tak perlu risau