Kurang berat

Macam mana ye nak buat klau baby kurang berat. Timbang 3 bulan naik 200g je. Time lahir 2.79kg, sebulan 4.3kg, 2 bulan 5.2kg. skrg 3 bulan 5.4kg. Sblum nie campur susu, skrg susu dada je, nk dekat sebulan dh tk bagi susu fm. Menyusu kerap je mcam biase. Nanti timbang 4 bulan misi nak naik 6kg 💆‍♀️#firstmom #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

hi sis.. berat anak kte lebih kurg sme.. anak sye lahir 2.7kg.. 3 bln 5.5kg.. berat bdn x naik sgt 2 bln ke 3 bln tu.. sbb anak fasa ske main, kurg mnum susu, cirit birit plak.. solusi sye, tukar susu, tukar puting susu medium flow, susun blek jadual mnyusu & jumlah oz bby mnum.. harap nye ble 4 bln berat bby naik lah..

Anak sye pon mcm tu..lhir 2.7kg tpi sebulan naik 3.1 je..3 bln ni bru 4.8😅susu cmpur..tpi alhmdulillah bmi smua ok..xde terbantut pon

Saya tanvahkan oz susu, tukar susu, tukar puting botol susu. Berat naik banyak

1y ago

skrg dah full bf sis. tak bagi susu fm dah dekat sebulan

rutin tidur anak okay tak?

1y ago

tak sis. tk menentu