Berat badan bayi

Hii mommies. Ada tak yg berat badan baby naik sikit je walaupun fully bf? Sy tgok baby yg fully bf bambam je. Baby sy kecik je huhu naik setiap bulan pun brp gram je. Now dia dah 4 bulan blm timbang lgi. Last timbang 3 bulan 5.1kg je. Sedih pula huhu ke susu sy tak ckup zat ni 🥺#advicepls #pleasehelp #bantusharing #firstmom #1stimemom #firstbaby #help #ingintahu

2 Balas

Sama la kita. Anak fully bf. Selalu je kena compare dgn baby lain. Tapi saya malas nak sedih sedih kena compare. Janji anak saya sihat je. Anak saya jenis setiap hari mesti ade berak. Mungkin itu menyumbang jugak pada saiz baby.

2y ago

Yeke. Actually normal je kan berat nya cuma kita ni terfikir jgk kdg knpa berat baby fully bf yg lain besar2 je. Slalu kena banding 😅 mertua pun ckp dulu anak2 dia bf jgk tpi besar2 huhu

mkn mknn y seimbang..elok bnyk mkn ikan..mknn y ber cheesse

2y ago

sy suke mkn ikan selayang..kembong or pe2 jelh..sy bulatkan letak dlm kuah mcm tumis..susu mmg jd bnyk..n bile mkn cam chesse tu susu jd pekat