Pregnant 5 week

Hi & salam. Saya baru buat test kit 3 kali hari yg berbeza, dan saya disahkan positive. Saya juga ada apps utk kiraan baby dimaklumkan saya sudah 5 minggu pregnant. Boleh saya tahu waktu saya terlalu awal ke utk buat medical checkup? Atau hanya sekadar urine test terlebih dahulu utk kepastian? Terima kasih kalau ada yg sudi menjawab yaa.

2 Balas

Wsalam. Blh tunggu smpai 6w+ utk buat checkup. Bt if nk jimat blh tgu smpai 8w+ so blh nmpk yolk sac, fetus & fetal pole

Boleh tunggu 8 weeks ke atas. Saya scan waktu 10 weeks dah nampak jantung. Jimat duit tak perlu scan banyak kali