sabun pencuci pakaian bayi

Salam, saya bakal melahirkan anak pertama. Just nak perkongsian/pengalaman ibu2, adakah sabun pencuci pakaian memang kena(wajib) pakai khas untuk bayi ataupun boleh guna sabun pencuci biasa yang kita dah selalu guna tu. Mohon share pengalaman/tips. ? thanks with love.

2 Balas

Terpulang.. Tgk pda kulit baby..setengah bby dia ade alergik..mcm sya guna je pncuci yg biasa guna..cuma basuh asing dgn bju yg lain

Tak wajib. Tapi digalakkan la. Sebab kulit baby sensitif. Ada budak yang tak boleh kena sabun baju biasa.