Pencuci botol bayi

Assalamualaikum. Ibu boleh share korang cucu botol bayi newborn dan pump susu guna sabun apa ye. Bole ke pakai sabun basuh pinggan biasa tu? Boleh share sabun yg sesuai dan harga berpatutan#seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing

20 Balas

Kalo sy, cuci botol susu guna sabun pureen atau sunlight glo yg nature. Lepas siap cuci dengan sabun tu, sy letak dalam bekas yg boleh microwave kira macam sterilekan balik botol susu tu..bekas tu isi air suku bagi terendam botol susu, puting botol. Microwave selama 2min pastu biarkan sekejap pastu bilas balik. Tu cara sy sebab sy xbeli pun yg sterilizer botol baby. Jimat duit.

Saya pakai pencuci sabun botol bayi and apa2 brand ja hehe lepas tu letak dlm bekas & tuang air panas mendidih and tutup bekas. Kalau ada sterilizer lagi bagus. ada yg suggest pakai microwave tp saya x pernah cuba lagi. Ada yg suggest masuk kan dlm boiling water tp xpernah try lagi.

mula2 pakai pureen. tp skrg ank dah 8 bulan lebih jadi malas dah 😂😂😂 pakai jela sabun pinggan kitorg skali jalan. tp kalau bby nb better pakai sabun baby dulu la. pureen ok. bersih licin kesat botol . kadang sy pakai sabun dia buat rendam blender 😂 bersih hilang bau

kalau taknak beli sabun asing, boleh pakai sabun sunlight atau glo aloevera, yg tu boleh basuh barang baby.. ataupun beli sabun carrie junior, pureen dll.. saya pakai sabun biasa dan ada sabun baby jugak untuk balik kampung atau keluar, nak basuh botol susu..

sy pakai pureen tp harga blh thn la haha..lpstu tukar lotus klau nk pakai sabun bsuh pinggan blh pakai sunlight yg warna putih..yg tu blh basuh botol bby buah n sayur🥰harga pun x keras murah

saya pakai glo aloevera. selamat untuk baby dan kanak2. dan boleh guna untuk cuci sayur macam brokoli . sabun biasa bleh, cuma bahaya kalau ada sisa sabun kat botol tu nanti . bahaya pada baby

alamak baca semua pakai sabun baby. saya pakai sabun cuci pinggan biasa je. pergi mana mana pun pakai je apa ada. alhamdulillah ok je takde masalah 😅😅😅

Sis boleh pakai dish drop amway. Natural dan organic. Selamat digunakan lagi lagi yg ade eczema. Botol beby pun boleh cuci. Whatsapp saya ye 0194245142 🥰

Waalaikumussalam wbt.. sy beli dlm shopee je sis..murah².. bau pun ok.. bersih je.. babyboo..