cara bukak buku pink

salam ,sape tahu klau nk bukak buku pink kena bwk apa je..klau pergi tnpa suami xpe ke?sbb sy n suami pjj..tmbh2 musim pkp plk susah jugak dia nk dtg sini.

27 Balas

Kena confirm tarikh dulu dgn KK. Call dulu minta tarikh. 1st time kena ada sijil nikah sbg rujukan klinik.. ic jgn lupa. Suami perlu ambil darah sekali tp tu lain kali pun boleh je..

Musim covid19 ni seeloknya call dulu KKIA kawasan tempat tinggal awak dulu dan bagitau alamat mana awak tinggal. Lain tempat lain caranya, lain dokumen yg diminta dan prosedurnya.

Awk brapa weeks? Awk pegi je dulu nnti nurse akan bagi booking tarikh and dia surug bawak apa yg patut.. Stnby je salinan surat nikah, ic laki bini 2 keping..

Kalau dekat tempat sy, nurse suruh bawa kad nikah and bil eletrik untuk tengok alamat rumah. Lagi satu husband kena ikut sekali sebab nak kena buat hiv test.

Klu nk bt kt kk. Better u call kk boleh walkin or kne bt appoitmnt.. Its ok p sorg pun. Sb laki. Mmg xboleh masuk pun. Mmg kne survive sorg2 😄

Waalaikumsalam..klu tmpat sya..nurse mnta 2 keping salinan sjil nikah,2 keping slinan ic suami isteri,2 kping gmbr suami isteri n scan baby yg 1st

waalaikumussalam.pergi sowg ja xpa.jji ingt nama suami ic suami ja.sy bawak surat nikah ja.tu pon tanya kawan2 keja nk bawak ap..😊

Atas kawasan sebenarnya...kalau tempat saya takde minta apa pun..nak ic kita je..pastu ingat lah no ic suami..tu je...

Tempat sy misi minta tgok ic dgn minta photostat sijil nikah je.. Lain2 x de.. Lain tempat lain kot dia minta..

tempat bawak ic ngan fotostat sijil nikah je.. tpi sini 12weeks bru boleh bukak buku pink