cara bukak buku pink

salam ,sape tahu klau nk bukak buku pink kena bwk apa je..klau pergi tnpa suami xpe ke?sbb sy n suami pjj..tmbh2 musim pkp plk susah jugak dia nk dtg sini.

27 Balas

first bawak diri,kedua bawak ic,n third bwk surat nikah,pastu klo ad prgntcy test tu bwk aje skli...nti nurse akn tny dh cnfirm ke..sy sng tnjuk aje p.test terus nti die akn buatkan buku..nti die akn tnye kite detail psl last priod kite smua..buat ujian darah..tst air kncing smua..an settle..awk dpt bku pink...

Sy masa bukak buku pink nurse takde mintak apa apa.. Dia terus bg sy buku pink utk isi maklumat . Dlm bilik baru dia tanya pasal dah ade anak ke sebelum ni atau belom.. So sy bg jelah buku pink lama anak first tu..biar dia tgk sendiri..dah hbis cerita. Lain tempat lain cara kot

Ikut tempat masing masing awak. Kalau tempat Sye, Kene bukak buku sebelum 12 weeks. And bukak masa 11weeks. Sebab taknak LATE BOOKING. Bawak ic sendiri, kad nikah. Itu sje awak. While kakak ipar Sye, masa 6weeks dah boleh terus bukak 🥰🌹 Take care ❤️

Better tnya nurse tmpt berklinik sis...sy dulu x pyah suami dtang...tahun ni kena datang pula pasal sma2 kena buat hiv test pakai test kit mcm upt tu...benda lain yg wajib is copy ic suami isteri, copy surat khwin n dua set keping gmbar pasport suami isteri...

Wasalam.. kene call kk tmpt awk apa yg kk perlukan sbb setiap kk tk sama.. mcm kk tmpt saya suh bwk bil air rumah, ic kita n pasangn, surat nikah... Ade kk yg nak ic n surat nikah je.. better call dulu.. bole je sis pegi sorg.. semoga dipermudhkn urusannya

Saya call dlu masa 6 minggu. Kemudian mggu ke 8 bru dia call semula suruh dtg. Sy bawak photostet sjil nikah, ic suami dan saya. Pjj jugak. sy p buat buku sorang2 je time pkp ni. Berhuhu lah kita pjj time pkp ni. 😅😅😫😫

Hri tu sy call kkia yg dkt dgn rumah. Wktu tu dh 10 weeks. Then nurse bgi tarikh cun2 12 weeks utk appointment bka buku pink. Dia psan srh bwa fotostat ic suami isteri, original sijil nikah n bil air.

Bawak surt nikah ngn bil elektrik klau xsama alamat ngn ic...klau sama xpyh bwk bil elektrik ...tapi depa bg trikh dlu kat kita untuk buka buku pink..bukn hari tu kita pi.. hari tue kta boleh buat

Bawk ic n ic suami juga sijil nikah sekali Bwak yg ori n photocopy siap2.. Juga kena letak no tlp sndiri n no tlp suami Nnti kt klinik nurse akan soal...hal2 yg brsngkutan ngan diri kita n suami

Td pagi sy br buka buku pink..kt kk tmpt sy..dia hnya minta copy 2keping surat kwin je td..nnti misi akan sruh ambik air kencing n lpas tu misi akn tnya2 apa yg prlu..suami sy xde ikut td