Perah susu atau pam

Salam.. Sape je sini yang tak bagi df tapi dia pam susu n bagi botol je, jadi anak minum susu perahan dalam botol je la tak df, ad sape2 yang mcm ni?

12 Balas

Saya pun pam susu masa awal2 anak lahir sbb anak saya kena prolonged jaundice. Baby yg kena prolonged jaundice mmg x aktif n akan tidur je sepanjang masa jadi utk elakkan anak saya dehydrate saya pam susu setiap 2 jam sekali dan paksa baby minum pakai botol baru dia nak minum kalau df dia xnak susu. Saya pun kerap jadi bengkak susu kalau ter missed pam. Memang penat nak pam setiap 2 jam sekali tp utk baby saya gagahkan jugak. Sekarang anak saya dh nk masuk 2 bulan baru dia mau df itupun sy tetap kena pam susu jugak sbb pengeluaran susu terlampau meriah. It okay utk jadi epmom or df mom. Pada saya keduanya ada kelebihan

1y ago

masyaallah.. ramainya ibu2 hebat huhu, semoga sy pon mampu jadi mcm ibu2 ini.. aaamin..