Kurangkan rasa mual

Salam & pagi, boleh ibu2 semua share tak selain makan asam dan makanan2 lain yg boleh kurangkan rasa mual, apa lagi cara ya untuk kurangkan rasa loya dan pedih ulu hati. Sy dah cuba try gaviscon tp tak lama lepastu terus muntah. Bila dh muntah mula la mood rasa down dan tak larat. Biasa pagi2 sy minun nescafe utk hilangkan rasa mengantuk tapi td sy mcm tak boleh nk minum sbb rasa loya masih ada. Harap dpt membantu 😔. Terima kasih

1 Balas

bila gastric kena elak minum caffein. boleh try minum yakult utk hilang kn pedih ulu hati. or minum air bliss tu.

2y ago

oh yeke. maksudnya minum air yogurt la kan. macam sekarang sy cuba nak kurangkan minum air kafein tapi nak hilangkan rasa mengantuk tu tak tau apa cara lg boleh buat.