tidur 2@3jam

salam , normal ke baby 1bulan berjaga 2@3 jam time siang ? skrg ni anak saya berjaga siang lama pula 😅 jenuh nk tidurkan . tidur2 ayam je dia . malam pula dia jaga setiap 2jam nk susu . #seriusnanya #firstbaby #firstmom

9 Balas

Anak saya masa newborn memang akan berjaga tiap 2jam untuk susu. Kalau waktu siang, ok la tu dia berjaga. Boleh beza kan siang dan malam. Waktu anak berjaga tu, boleh la buat aktiviti tummy time, tunjuk kad hitam putih. Bercakap dengan baby. Tapi jgn lama sangat, nanti baby overtired lagi susah nak tidur. Bila dah start malam, boleh kurangkn aktiviti interaksi. Nanti dia ingat kita bawa main pulak. Overall saya rasa situation mommy skrg ialah normal.

normal. mean baby awak punya demand setiap 2jam dia akan minum susu. 1st baby sy pon mcm tu. malam dia mmg akan bangun 2-3jam utk menyusu. sampai la umur dia nk dekat masok setahun baru la berkurang bangun mlm tu. cuma susu dia minum tu ja oz bertambah. 7-8oz.

Same sis.. anak sy pun tidur sekejap2 je. banyak jaga je dari tidur. dari lahir mcm tu skrg dah 2 tahun stgh.. kalau tidur, mmg tidur ayam, dgr bunyi sikit mesti bangun nangis pastu tak reti tidur balik🤣

normal. sbb dia tak dpt beza lg siang/malam. kalau dia berjaga time siang tu tgk pampers dia, check dia lapar ke tak & main kejap dgn dia. lepastu try tidurkan semula. mlm berjaga tiap 2j nak susu tu normal.

2y ago

kalau normal , alhamdulillah lah . tq sis 🥰

normal. refer chart naptime&awake time ikut umur baby. baby kdg bukan tidur2 ayam.. fasa deep sleep baby adlah 30 mnit ja. boleh refer page baby language kt ig n fb.

pada sy tak kot. baby newborn time siang seeloknya tidokan 1-2jam sekali. 2jam paling lama dia berjaga. lebih 2jam dia jd overtired and susah nak tid0

2y ago

dia susah lena tu maksud dia dari segi cara buatkan dia tidur or dh try mcm2 cara tapi tak terpejam?

Normal. Ank akan tdo kjp2 sis

Normal sis sy pun cmtu

normal