Darah nifas

Salam nk tnya..sya dh 35 hri brpntang.. Dh sminggu darah nifas sya x ada.. Klau mcm tu dh boleh solat ke?

5 Balas

ya sebab sekurang-kurang nifas hanyalah seperludah je(time kita lahirkan tu je) dan maksimum nifas adlah 60 hari. jadi kalau sikit pun dikira nifas, jika berhenti, dah boleh mandi wajin dan solat sprti biasa..

ya. tak perlu tunggu seminggu. kalau rasa dah tak ada, dah boleh check dengan putik kapas, dan kalau bersih dah boleh mandi wajib dan terus solat.

Try minum air kunyit sis, kadang darah tak lawas tu

boleh solat kalau rasa dah betul2 bersih..

seminggu dah tak solat kena qada' la semua