Surat beranak

Salam, nk tnya klau bersalin nk buat surat beranak dia mntk dokumen apa ya? #firstbaby #seriusnanya

3 Balas

waalaikumussalam..boleh tgk kt website JPN..tp biasanya b4 discharge, nurse akan explain borang apa yg kena isi n dokumen apa yg kena attach skali masa nk anta borang tu kt JPN 😊

Nnt bila awak dah discharge dr hospital, ada nurse akan bg borg untuk buat surat beranak. Kt situ ada dinyatakan dokumen apa yg diperlukan, apa yg perlu diphotostat sebelum g JPN.

kalau bersalin di rumah jpn mintak apa je ye untuk buat surat beranak????