scan perut

Salam, nk tnya. Ada tak ibu2 disini yg prnh scan perut pada 7 week tp tak nampak janin?

6 Balas

Saya masa first scan 6 week nmpk kantung jer .. dokter suro dtg lagi sebulan sebulan dh nak masuk 10week comel jer nmpk baby . dokter pun ckp biase nmpk baby 9week ++ bergabtung pada badan kita jugak 😊

Sy mase 7week pun tak nampak janin, nampak uri je, mase tu dah panic dah, sampai dah nangis2 pk mcm2, pastu 12 week scan lagi baru nampak, 😅😅😅

sy pon skrg pregnt 6w mse scan 5w doktr just nmpk kntung tp xde fetus lg.. mgu dpn baru nak repeat scan.. hrap dah blh nmpk bby.. 😊

Wslm..i pnh scan bby 6weeks 2dy...nmpk kntung je..samar2 je nmpk bulat kcik sgt2...mmg xnmpk sgt bby..sllu lpas 8weeks bru terang sikit bby...

Slalunya klau 8 mggu dan keatas yg boleh npk janin sis.. depends pda individu gak. Mcm sya scan haritu pun npk kantung shaja..

Sy 8w baru nampak