masalah Keputihan

Salam nk tanye normal x keputihan warna nie..xgtal cme brbau je.. risau lak..sy tgh pregnant 26w..

masalah Keputihan
11 Balas

keputihan sya lebih teruk dari ni,gatallllll sangat,hri tu sdh jumpa doktor, dan doktaor ada ambil sample keputihan sya.pastu,doktor ada bgi ubat yg utk d masukkan d vagina tu,ubat tu pkai sblum tidur dan tak boleh nak bgun sampai 8 jam,klu tak ubat tu akan terkeluar balik,lepas 2 minggu akan jumpa blik doktor(17.06.2021)Alhamdulilah skrg keputihan ada berkurang,dan sdh tidak gatal² lgi

3y ago

kandungan sya bru 15w5d

sya bnyk kali bgitu...tpi xda simptom laa bau, gatal smua..🥺 sya ada tnya nurse, dia kata normal slagi xda gatal, bau, dn warna darah, warna hijau, atau ketul2 susu, atau kelabu..saya kdg confuse, masa pregnant ni memang keputihan langsung xkeluar kh untk normal ???

3y ago

hi, sya dh buat sampel 3hari lalu...mmg ada kuman tapi bkn gbs...kuman biasa..sya d beri ubat insert vgina 1, dan tablet antibiotik untk dua weeks..lps tu prgi hosp untk cek balik...

Better minta doktor ambil sample untuk tengok ada gbs or tak. Kalau takde Alhamdulillah la. Kalau ada, bahaya untuk baby. Kat hospital kalau diorang tahu ada gbs memang akan pantau & cucuk antibiotik setiap 4 jam

sy pun mcm ni jgk , tp tk de bau dan tk gatal..kerap cuci lap dgn kain bersih..tnya doc ckp biasa tp klo da kluar hijau² tu bru g hospital..sy 24week

norml je tu . utk mengalakn gatal , pastikan panty liner kerap bertukar , cuci bersih2.. jgn mkn mknan pedas .. amalkn minum air putih bnyk2 ..

sy pun tgh alami keputihan truk. cuma sy pnya wrna putih susu mcm tu. normal tak ye? bau n gatal xde juga.

3y ago

Sama macam saya. Rasa macam biasa je. Then doktor ada ambil sample ikut bawah & +ve gbs. Better pergi check sebab bahaya kalau ada gbs. Tak effect kat ibu tapi akan effect pada baby time bersalin nanti. Saya warded baru ni pun sebab sakit pinggang. Tapi bila tahu ada gbs kena stay lama sikit & setiap 4 jam nurse akan cucuk antibiotik

saya sblm ni mcm ni refer doc dia bagi ibu alhmdulilah skrg tk ada da dah 29 minggu

rajin tukar pantyliner dan kurangkan mkn mknn manis.

wsalam , awk kne g hptl , sblom terlbt

Refer dekat doc