Baby Dekat Nicu

Salam nk tanye.. Klau baby pramatang dkt nicu apa perlu kita buat selain supply susu bdn? Sy x tw nk tnya kt sapa.. Sy google tgk baby tu bole kita pgg..bole kita bg susu.. Tp sy tgk ank sy dlm inkubator tu sy x tw nk buat apa selain tgk... Baby sy pramatang 33weeks 4 hari..

6 Balas

Kalau dlm incubator sis sekadar blh masuk tgn pegang2 dia je... Lps tu ckp dgn dia.. Mintak dia kuat.... Tu jela yg blh buat pon.. Nati dah keluar incubator br blh dkung n susukan... Tp xsilap even dlm incubator blh mintak dkt nurse skali skala utk dukung utk skin to skin