28 week tanda gerakan

Salam nak tnye 28 week kita dh start tanda kan?? Tapi 28 week baby kurang gerak ..maksud nyew die tak mcm dulu, dlu gerak ganas2 skarang gerak mnja2 je, nak catat pun jadi mcm kliru, sbb nurse ckap nak tendangan yg kuat, tapi kita dpat yg halus2 je tendangan tapi dpat rasa die tendang... Normal ke mcm tu??? #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

klau dlm masa 5 minit, tendangan halus2 tu rasa lebih dr 2 3 kali, boleh kira as 1 gerakan jugak. pastu after dh rekod, tggu lg 10 minit ke atas, baru alert balik untuk rekod tendangan strusnya. so far sy buat mcm ni alhamdulillah okay je. scan baby kt swasta n kk pun both okay. as long as after 10 gerakan tu kita still alert gerakan dia even after 9 mlm n dia gerak je mcm biase, xde masalah

sme dgn sye sis..sblm 28 weeks baby tendang kuat tapi biler 28 weeks die tndg slow je..