baby kembung perut

Salam nk tanya normal ka baby umur sebulan kembung perut...dh dkt seminggu dh kembung...tiap² mlm asik ngis ja smpai xtau nk buat apa...baby isap susu formula campur dngn susu ibu...

2 Balas

lps susukan baby ad burp kan dy tx ? if txde sis kena burpkan dy jgk walau mcm mn sekalipun lg2 bila menyusu guna botol , dulu baby sy slalu kembung jgk ,after da tau sy akan sendawakan dy setiap kali menyusu walau lama mcm mn sekalipun sy tetap akan tepuk smpai sendawa walaupun mengantuk sgt kdg2 , alhamdulillah tx pnh kembung da , lg satu sy guna balm tasneem alhamdulillah serasi ngn ank , kalau kembung sis cuba urut2 satu badan dy pastu tepuk2 blkg dy smpai dy sendawa atau urut blkg bdn dy perlahan lahan smpai kentut , sy slalu buat mcm tu

Myb susu formula xsesuai... Kena tukar