berat baby 3bulan

Salam.. Nk tanya mummy2 semua berat bby korang 3bulan brape kg ye? Bby sy baru 5.3kg menyusu bdn shj belom mix lagi..

18 Balas

Sis ada tgk pd graf bby nye prkmbngn?? Jika dkt graf bkn ats line dan bkn dlm kuning means bby ok... Berat tggi ckup sesuai dgn age nye..jika mndadak naik tkut nti jd obesiti bby..tu yg misi n doc pnh bgtw dlu la ms sy tnye ttg graf

Sya lagi sedih, masa baby sy 4bulan berat bdn dia 5.7 jer.. tak tahu kenapa cara peyusuan kah or memang mc tu. Siapa ada tips macamana nak susu bikin tmbah berat. Bagi tahu sya ye.

4y ago

Ok je berat tu. jgn compare tp tgk grad dlm buku anak saja

Sis perlu cek dekat graf berat bdn anK tu je. Selagi tak overweight or underweight should be OK. Yg penting kita xleh compare dgn baby lain sbb lain baby lain tumbesarannya

Sis kena tgk graf kat buku baby tu. Kalau dlm line putih xperlu risau sbb pkembangan normal. Biasa klo x ok pun nurse akan advise.

6kg..sis tgok dlm graf dkat buku bby..bby girl dgn bby boy lain pkembangannye..kalo nurse xde kate ape tu mksudnye ok la..

Sis jgn risau..sbb BBY susu bdn...xde ape yg hendak d risaukan....teruskan penyusuan ibu tu ye sis...

Hello sis,As long nurse x cakap apa apa jgn risau normal setiap baby tumbesaran x sama ❤

Baby sya pun 5.3kg. Tapi mixed feeding. FM & BF ada masalah sikit la BMI kurang sikit

Tengok dlm buku sis. Kalau graf putih, okay je. Jgn compare dgn anak org lain 😘

Anak sy check up 2bln 5.95kg.. rabu ni nak masuk 3bln tak tau la bpe kg 😂