penyimpanan susu ibu

Salam... Nk tanya ibu2 yg ada pengalaman simpan perahan susu ibu.. lepas pam susu, terus simpan tmpt beku atau simpan dl kat bahagian chiller utk sejukkan?

4 Balas

sejukkan dulu, lepas tu baru masuk tempat beku. Jemput join telegram Channel https://t.me/tipspenyusuansusuibu untuk tips penyusuan ibu, resepi milkbooster dll.

normal ke susu yang disimpan dalam peti beku berubah jadi warna kuning? adakah susu tersebut telah rosak? saya masih dlam pantang hari ke 12..

letak dalam freezer

buh dlm freezer trus sis