Kepala bayi

Salam nk tanya ada tips tak mcm mana nk hilangkn kerak kt kepala bayi ni? Nk tolong kutilkan takut baby sakit pula #firstbaby #seriusnanya

Kepala bayi
15 Balas

Dulu baby Jannah pun ade mcm ni tapi skit je.. saya buat mcm ni... 1. masa mandi sabunkan kepala jannah dengan sabun sebamed (jannah pakai ni) and massage kepala dia dengan baby hair brush.. 2. Kemudian lepas mandi pe semua..saya taruk baby oil dekat kepala baby and biar kejap and then brush guna baby hair brush. Saya tak berani guna tarik² ni . pakai baby hair brush lembut.. alhamdullilah dalam 2-3 hari hilang 😃