Breastfeed

Salam nk tanya.. ada tak yang macam saya? tak direct breastfeed.. tapi pam dulu lepastu bagi susu kt baby guna botol? stress saya bila ramai makcik2/sedara yg bunyi2 ckp itu ini.. ke mmg tk normal buat mcm ni?

1 Balas

Salam. Hi mommy. Kalau pergi hosp kerajaan pun dorg tak galakkna kalau bagi susu guna botol kalau anak baru lahir. Tapi kalau mommy pam susu sb susu banyak boleh je. Tapi sebaiknya direct breastfeed bila kt rumah. Boleh kuatkan bonding anak dan mommy. Masa menyusukan anak jangan stress sangat ya nanti susu lama² jadi drop.

2y ago

Sama²