12 week dah boleh rasa gerakan ke

salam nak tye sy preg 12 w, n perut rasa cramp legak tgn kt perut ada rasa mcm gerakan… sebetulnya dh boleh rasa ke?

1 Balas

sllu plg awal 16w. klau dpt rasa lg awal okay je. cuma nnt jgn terkejut klau ade hari dia x bergerak slgi x cecah 28w. yg penting bulan tu ade sekali dua dia gerak okay dah. sbb baby kecik lg .masih bawah sekilo. nnt dh start kira gerakan masa 28w nnt, klau x cukup 10 gerakan dlm masa 12 jam baru perlu risau