Cirit birit

Salam.. nak tnye anak sy 11 bulan lebih 16hb ni genap setahun.. Skrg dia cirit birit dah 2 Hari.. Tapi tkde simptom lain muntah atau demam ke takde... Boleh suggest ubat atau mcm mne nk bg baik ? Sy baca artikel bg ubat orc (garam mineral) tapi tk suree

2 Balas

jumpa doktor trus sis ...bby cya 2 bulan bru2 ni pun kerap berak smpai 9 kli sehari smpai najis bertukar ke hijau.......jumpa doktor dy bg air garam untuk ganti garam dlm bdn bby sbp kerap berak..dy bekalkan antibiotik jga..

yaa akn dapat ubat garam 10mls per kilo..baik jumpa doc utk ubatnya yaa