Kurang darah (anemia)

Salam... Nak tnya.. Skg sy 25 minggu kandungan.. Mang trsimister kdua ni susah darah nak naik ka?? Sbb da mkn smua yg bzat, 10.5 hb jer.. Skg tengah cuba minum ubi bit.. Ada yg pernah mnum tak?? Cara mnum lepas mkn atau sblum ada yg pnh try mnum ubi ni.. D pgil UBI BIT in English BEETROOT 😅

Kurang darah (anemia)
1 Balas

Hritu nurse suggest amek buah oren/kiwi stiap hari sbb sy ad gerd xboleh amek buah jambu (angin) tp sy amek 3x smggu ats rajin n malas..nurse mtk amek jgk paru/hati ayam tp 1-2x je smggu..sy bt hb naik 12 hrini..skg sy 26w