buku pink

salam nak tnya kalu kita nk bersalin n checkup dekat hospital swasta perlu ke kita buka buku pink dekat KK??

4 Balas

Perlu.. Tu penting.. Sb incase brlaku something pd kite yg mbuatkan swasta refer ke gov at least dorang ade detail kdungan by pink book tu.. Bg sy harus bt buku pink..

Yes, mesti buka... macam sy utk 3 bulan cek dkt gov dulu ..then baru gov pi transfer swasta... ingat buku pink itu penting sis...

Incase ada problem masa proses melahirkan, swasta akan buang ke gov sbb tu buku pink penting.

Perlu.! Itu paling penting. If apa2 hal yg swasta xleh buat, dia akn rujuk gov hosp juga.