PENGGUNAAN UBAT GIGI

Salam . Nak tanye, umur bape tahun boleh bagi anak gosok gigi gune ubat gigi? Terutamanye utk pertama kali guna. Tq utk info 🤗

2 Balas

Waalaikumussalam. Umur 1 tahun dah boleh guna ubat gigi. Masa saya jumpa doktor di kk untuk vaksin 1 tahun anak saya, doktor pesan dah boleh start gosok gigi anak guna ubat gigi kanak2. Saya dah beli ubat gigi kanak2 untuk anak saya. Cuma tips dari saya, klau nak beli ubat gigi, tengok pada belakang kotak. Kadang2 dia ada mentioned ubat gigi tu sesuai untuk kanak2 yg umur berapa tahun. Cari yg sesuai dengan umur anak kita. #TAPsupermoms