Scan detail

Salam nak tanya..scan detail boleh buat mula dari berapa minggu? #firstbaby #ingintahu

10 Balas

Selalunya Dr akan advice, from my own experience scan details at Gov hosp mcm x detail jek. Scan pun nk cepat2 results pun discuss gitu2 jek. I pergi private, x lah mahal sangat around 300 kot tapi berbaloi sbb sambil scan sambil Dr explain what & what, lps print result Dr sambung lagi consultation. Basically its about to check ur baby, normal ke atau ada kebarangkalian kecacatan ke sebab setiap inci ‘anggota’ baby akan di check & they will calculate normal/ tak. Myself pregnant 1st baby at 41 yrs mmg lah digalakkan untk avoid risiko. Alhamdulillah , all good. Baby pun dh 5 bulan.

depend on klinik sebenarnya... mcm sy jumpe 23w-27w...24w-27w..xlebih dr tu.. xkecik dr tu.. sbb tkut kalau dh besar ruang baby tu kecik.. kalau kecik sgt xnmpk jelas sgt plk.. nk cantik 25w-27w ok la kot

Details scan boleh buat 20 weeks ke atas. Haritu saya buat time 21 weeks

terima kasih semua yaa..ingat nak buat dah laa sebab 20 minggu dah

sya esok dah dah nak scan details 21week

18-26w tengok pd klinik juga

seeloknya 18-26w and terbaik 24-26w

dari start buka buku pink

biasenya 18-24 week

20w keatas