Baju baby

Salam nak tanya..kalau nak beli baju baby, size newborn nak kena beli banyak ke sedikit? #pregnant with 1st baby

31 Balas

Beli dalam 6 - 10 helai. Macam saya, kami beli 6 helai je. Sekali anak lahir kena kuning. Setiap hari ulang alik hospital dan kk. Pernah juga admitted ward. Masa admitted ward tu mmg tak sempat basuh baju baby. Tak cukup rupanya 6 helai tu. Nasib baik ada baju baby cousin dia. Kita pinjam. Dan alhamdulillah, walaupun sekarang anak saya dah 3 bulan, baby newborn tu masih boleh pakai.

Aritu kitorg pernh bli hadiah baby kat staff...xde experience sbb time tu bujang lg... Sbaik call dia dlu sblm beli hadiah... tanya baby dia cmne... Dia cakap baby dia besar... Dekat 4kg rasanya... Baju newborn mmg xmuat dia ckp... kitorg letak balik semua baju newborn... Terus bli yg besar... Boleh pakai smpai 6m 🤣🤣🤣

Sye beli lgn pndek 6 hlai ,lgn pnjg 6 hlai tpi mk ckp x ckup 😅🤣 , laki lk ckp nnt hjan lmbt kering 😅. Hri² bsuh² pun cpt pdr wrna . Da pikir nk kene bli lgi ke ni..

Beli 2-3 helai je utk newborn sis..yg lain beli 6-12 je trus... Baby cpt bsr... Lagi pun nnt baby lahir.. Mesti rasa nak beli and beli baju lagi... Heheh

KLau bby newborn jgn bli byk tw sis..sbb nti bby cpt bsr..bli 2 or 3 psg ckup..lepas tu bli biasanya size yg bsr skit..jnji leh pkai lm

4y ago

Sile2.. most wlcme sis 😘

Sy prefer 0-3 bln, newborn size sy x beli pun, if nk beli 1-2 bole sbb baby cpt besar, xpun sis bole try measure beza size tu ketara or x.

Sy beli bju bby dri 0-3bulan...pastu beli saiz besar sikit...sbb bby cpt mmbesar...sy x beli byk pun bju bby....nti bby dh kuar bru shoping...

Mcm saya terus ambik 6-12 je .. boleh pakai lama dan tak membazir kalau ambik size nb . Nb ni kejap je boleh pakai . Ada separuh 0-6 .

NB saya beli 2 helai je. Masuk bulan ke 3 da masuk kotak. Anak cpt besar. Sy banyak beli baju size 0-6 bln and ada yg 6-12 bln.

Beli sikit je sbb baby cepat besar, saya beli NB 2 helai je.. yang lain semua beli 0-3 month.. boleh lah pakai lama sikit

4y ago

Sama, sy pn bli newbo2 helai je.. tu pn pkai 2/3 kly je sbb bby cpt besar hihu