First baby

Salam nak tanya, waktu bila sesuai cek hamil kt klinik setelah buat upt.. kandungan sekarang 5 minggu baru dan normal ke sakit macam sengugut setiap hari tapi tak terlalu kuat kadang2 je rasa ..? #firstbaby

8 Balas

normal sis, saya masa awal pun selalu ada rasa period cramp tu but dr cakap as long bukan sakit berpanjangan should be normal. kk kawasan rumah saya bukak buku pink 11 weeks ke atas, so better sis call kk kawasan sis and tanya procedure macam mana boleh walk in or kena book appointment dulu, semoga dipermudahkan ya sis

sy pun sama. 5weeks. kjap² cramp. dh pergi hospital. tp dia tak cek pun 😭 dia ckp takyah scan sbb risau taknampak. nanti next month cukup 10 weeks buat buku pink terus. dia dh bg appointment.

Normal puan. Dia nak melekat kt dinding rahim mak dia😍. 8 weeks dah boleh rasanya g kkia. Check upt dan check dgn doktor #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Normal doc kata baby nak buat tempat kat perut kita,waktu tu first scan sya 6 weeks

3y ago

Ada nampak sis tp kecik je😊

masa awal2 pregnant sy ada sakit perut cm sngugut..lama2 hilang sis...

Normal. Tanda rahim nak membesar. If pendaran berlaku gi hospital

10 keatas boleh scan dan buat buku pink sekali kalau +

Sy pn kerap sakit perut time kandungan bru 2wk..