Makanan

Salam nak tanya sy pregnant baru 2bulan 5hari. Boleh ke sy makan pucuk ubi masak lemak tempoyak.. untuk kepastian sebab tempoyak dari durian.. nak makan tapi xberani...

6 Balas

Nak makan apa pun boleh sebenarnya...cuma bergantung pada diri time pregnant ni. Kalau rasa was-was, better tak perlu mkn. Ad orang makan benda-benda berangin time x pregnant ok, tp bila mkn time pregnant badan berangin teruk. Lebih kurang mcm tu la.

Boleh je cuba sikit..semua boleh makan tp moderately la.. sy tak boleh mkn sbb jd asidic.. pregnant kali ni byk mknan yg buat sy pedih ulu hati..so mkn tok rasa je..

Sy dari awal makan tempoyak. Makan berpada2. Kalau rasa lepas makan tu tak okay, jangan makan dah.

Sy makan ok.. Bru lps makan smbl tempoyak ikan blis n petai.. Nyummm

Klu ragu2 better tak pyah makan😁

Try and error