Perut mengeras 37w2d

Salam nak tanya, dua hari ni perut saya kerap mengeras tapi baby masih aktif gerak. Masa mengeras bhgian bawah rasa mcm kepala baby tu menekan2. Nak tanya adakah tu contraction? Perlu ke saya ke hospital? Saya mcm keliru sbb baby masih aktif cuma perut je kerap mengeras #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Puan pantau kekerapan mengeras tu ya. Jika kerap dlm tempoh yg sama, pergi hospital untuk pemeriksaan sbb puan dah hamil dlm tempoh matang. Pantau juga tanda bersalin lain, abdomen mengeras hingga ke pinggang, air ketuban, dan blood show.

9mo ago

Sy Pon rasa cm kerap mengeras tpi tk sakit sgt gerak baby Pon tk kuat sgt tpi ckup lh kira baby tu...harap2 mudahlh Sy nk bersalin nnti sbb Sy de gbs jgk...

sama plk cm sy da 37 week keras dri smlm still blh than lg bby pon aktif nk ad tnda bru ke hsptl smoga kita dprmudhakn due 4.8

9mo ago

Dah ada tanda apa2 ke?

Sama awk hrinie je kerap mngeras sya dh 37weeks 5days takda tanda nak bersalin pun , tapi mmg kerap mngeras

9mo ago

Tulaa sama dengan saya. Saya dh dua hari mcm ni 😅 tu tanda2 bersalin jugak ke 😅 tapi baby saya aktif mcm biasa