6w5d scan normal ke tidak?

salam nak tanya, saya scan semalam nampak kantung dan yolk sac. memang normal kan? next repeat lagi 2 minggu. ada ke kes dah nampak yolk sac tapi takda baby? saya tanya sebab bulan 5 haritu baru kena blighted ovum. #ingintahu

7 Balas

awl lagi sis...kdg2 mesin dkt klinik tu x canggih...so normal dia akn mintak repeat scan lagi 2 minggu...tp apa2 pon 6 week tu mmg kecik lagi...hanya mesin2 tertentu je blh nampak jelas...jgn risau

saya pun kena blighted ovum 🥲😭. ttc 1tahun sebulan. baru je happy bulan 7 dpt 2 line upt :'( moga ada keajaiban repeat scan next week tiba tiba ada janin aamiin ya Rabb.

sy 8w dokter scan ikut bawah..tpi dokter ckp janin xnmpk..cm xjadi...ada yg pnh jdi mcm ni?

4w ago

bulan 5 haritu saya macam tu, waktu 11w kantung keluar sendiri.

normal sis. sy 8minggu baru nmpk heartbeat. scan 5minggu nmpk kantung je. risau dh sy.

4w ago

sama dgn saya sis. 8 minggu nampak janin

Normal. Saya 6 weeks baru nampak kantung. 8 weeks baru nampak heartbeat.

Normal

normal