Ubat-ubatan yg diberi doktor

Salam nak tanya.. Saya baru 20 week 1 days... Saya mpunyai HB LOW dan DARAH terlalu CAIR,, Doktor sarankan saya makan pil ni... Baru je makan sebiji hari ni ttiba perut rasa sakit dan berak lama,, lepastu dada terus sakit sampai ke jantung.. Skrg tgh sakit jugak... Sakit sangat... Knapa yer? #ingintahu

Ubat-ubatan yg diberi doktor
21 Balas

ada yg sesuai ada yg x sesuai, hari seterusnya cuba ambil setengah biji sblum mkn ya. kalau masi x selesa bole minta Dr awk tukar vit lain. sya ambil maltofer, chocolate flavor. alhamdulillah start early pregnancy smpi harini hb sya cantik tiap kali appointment Dr

iberet ni mmg klau mkn nk membuang aje kje nya😅 sya da stop mkn ni, sbb x tahan bau ubt ni busuk bila telan🥴 tapi hb sya ok je 11.9 mkn iberet. now sya mkn obimin je dr kk. t nk tgk result ok x mkn obimin hb ni

saya makan iberet ni hb okay2 je.. tpi tk pernah cecah 12.. lepas tu makan obimin dgn minum susu enfamama terus hb naik 12.7 .. Alhamdulillah.. kena minum susu untuk ibu jugak bantu naikkan hb..

Try minum jus mamariam , sy minum jus mamariam . Tak consume ubat KK , so far da 33week HB tak pernah low . Tapi diet harian kene jaga juga , minum susu & makan buah2an yang berkhasiat

saya masa mengandung dulu pun makan ni juga..ubat doc bg xboleh nk telan..jadi beli kat farmasi jea..hb mmg cantik..mgkin ubat xserasi tu..puan kena rujuk doc balik utk kepastian..

ubat tak sesuai... sy msa mengandung hb low. sy dah try mcm2 ubat.. last2 ubat yg sesuai dgn sy iberet. darah mkin naik, sepanjang mengandung xda sembelit,mkn pun ok

mungkin x serasi dgn puan. boleh rujuk pada dr minta ubat. mcm saya x dpt mkn obimin, lps mkn ubat saya muntah dlm masa setgh jam. sehingga skrg saya mkn iberet

makan buah jambu batu, in syaa Allah HB ok... sbb saya amalkan mkn jambu batu HB 13 dr mula buat buku pink sampai skrg.

saya amal new obimin.. selang seli makan kacang kuda.. HB atas 13 maintain sampai beranak ..

sy pn mkn ni dulu lps 2x tukr.consume 2x dlm 1 hari doc suggest sy.alhamdulillah hb naik .