kira

Salam nak tanya sape kira anak dia gerak sampai kul5 Pm last ad ke yang lagi awal dari ni

24 Balas

Ade je.. Sy kul3 atau 4 dh ckup.. Tp bila 3hari dh kul8 mlm baru cukup, doc suh g hospital trus masa tu 36w.. Rupanya ada bukaan n contraction.. Alhamdulillah 37w1d bersalin dengan normal.. 😊😊

4y ago

Oo alhamdulillah

Paling awal pukul 12.30pm... start Kira awal la...sebab skg ney baby sy active pagi2.. kdg2 pukul 4- 5pg dah active bergerak...huhuhu...tp selalu sy start Kira dalam pukul 7pg...

4y ago

Memang kk akan suruh Kira pukul 9 pagi pon..tp sy tanya juga kawan2 nurse sy yg lain.. sebenarnya dyeowg cakap ikot baby start active pukul berapa...yg penting cukup 12jam...jgn kurang..xkesah cepat or lambat Kira..

Sy jd malas nak kira sbb baby burung hantu haha malam sampai subuh aktif. Lepas subuh senyap. Tp sy just make sure sejam skali sy tepuk2 bg dia gerak

Sy pnah tp nurse suruh ambil bacaan genap 10 yg smpi jm 7 gtu biarpun sebenarnya dah lebih 10 gerakan. Dlu pnah tulis jm 2pm cukup 10 kna marah 😅

Pengalaman sy pon last pling lewat pon 5.30ptg. Kalau pkul 3 tu xsampai 5x gerak. Sy da pergi hospital da..sbb slalu pkul 3 da 7-8x gerak.

sy selalu lewat kira..pukul 5/6 baru dpt 10 gerakan..tp sbb selalu tertidur dr jam 2-5..kalau xtidur,awal dh cukup 10 gerakan.

Paling lewat pernah sampai pukul 7pm. Tapi biasa pukul 5 gerakan ke 10. Baby aktif petang ke malam

4y ago

Oo ye ke ank ni brpa

Maaf tanya. Awak dah berapa minggu ye? Soalan kelakar kan 😂 anak fes. Baru nak explore macam2

tiap 2 mse aktif sis..diam time knyng je jp je pastu ready race lgi smpi miss v nyeri

4y ago

yup...bby first mmng aktif..kdng knn kiri dkt tli pusat kite..pstu duk bwah pusat kite...nth ape yg die buat hehhh..

xkisah sis .. yg penting bby gerak ckup 10 kli dlm tempoh mse yg dtetapkn ..