Start kira gerak bayi

Korang start kira gerak bayi bila ye? Sy baru nak masuk 21w. Baru sekali je marasa baby tendang. Pergi kk smalam nurse tanya, sy jawab la pernah rasa sekali. Lepas tu dia dah start suruh kira. Lupa nak tanya pulak kenapa awal sgt sbb duk risau ke masalah lain masa tu 😅 Ke start kira ni lain ibu lain week baru start kira?

1 Balas

28w bru catit dlm buku pink. nurse suruh kira dlu. sbb 1st mom ni kekdg x reti beza bby kicking dgn angin. nak biasa kan. jadi bila kite rasa bby krg gerak, boleh stop any activity and focus dkt bby kicking dlu. nnti bile dh 28w kite dh biasa dgn bby kicking. sye b4 28w pon nurse suruh try kira dlu, pkul berapa complete 10kick. masuk 28w nurse suruh catit. nnti nurse ajar cara yg betul.

2y ago

Ohh patutla. Sy first mom confuse kadang nak beza. Hehe tqsm ye 🥰🥰